Posted on: 17. decembra 2019 Posted by: Damián Žilka Comments: 0

Účasť na konferencii „EMPOWER – no uznaj“

0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Dňa 11. decembra 2019 sa v Bratislave v priestoroch Centra vedecko-technických informácií SR uskutočnila konferencia “Empower – no uznaj” s cieľom obnoviť medzisektorovú spoluprácu v oblasti neformálneho vzdelávania v práci s mládežou vychádzajúcej z podpisu Deklarácie o uznávaní prínosov neformálneho vzdelávania, ktorá bola spojená s predstavením príkladov dobrej praxe a oceňovaním ukážkových subjektov a projektov podporujúcich neformálne vzdelávanie.

Konferenciu pripravila IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže a Odbor mládeže Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Centrum pre podporu neformálneho vzdelávania svojou účasťou, príspevkom o neformálnom vzdelávaní a podpisom deklarácie taktiež prispelo ku úspešnému priebehu konferencie.

Počas konferencie mali účastníci možnosť dozvedieť sa informácie o význame neformálneho vzdelávania a jeho prínosoch, vypočuť si príklady dobrej praxe, národnom projekte zameranom na uznávanie informálneho a neformálneho vzdelávania z dielne ŠIOV, či o význame Roadmapu 2020+.

 

Na konferencii boli nominácie v troch kategóriách. Víťazstvo a ocenenia si odniesli:

Zamestnávateľ podporujúci neformálne vzdelávanie v práci s mládežou – Nestlé Slovensko s.r.o.

Subjekt poskytujúci najprínosnejšie neformálne vzdelávanie – OZ V.I.A.C. – Inštitút pre podporu a rozvoj mládeže.

Projekt medzisektorovej spolupráce s uplatnením prístupov neformálneho vzdelávania – Projekt PlaNET SOEN od Agentúry pre rozvoj Gemera.

 

V závere konferencie pristúpilo k slávnostnému podpisovaniu Deklarácie o uznávaní neformálneho vzdelávania v práci s mládežou 25 nových signatárov vrátane nášho Centra pre podporu neformálneho vzdelávania, ktorí sa pridali k aktuálnym 107 signatárom. Aktuálny počet signatárov tak narástol na 132.

Zoznam všetkých signatárov Deklarácie o uznávaní prínosov neformálneho vzdelávania v práci s mládežou je možné nájsť na stránke: http://www.pracasmladezou.sk/index.php/uznavanie-signatari/

Pár fotiek z konferencie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Categories: