Posted on: 19. marca 2021 Posted by: Damián Žilka Comments: 0

Chceš sa rozvíjať v oblastiach kritického myslenia a bezpečného internetu? Tak sa prihlás na naše školenie

0 0
Read Time:2 Minute, 15 Second

Deti a mladí ľudia čelia v online prostredí mnohým hrozbám. Podľa prieskumov sú ohrozené najmä kyberšikanovaním, nepravdivými správami, odcudzením osobných údajov, fotografií či sexuálnym obťažovaním. Tri slovenské a české mimovládne a neziskové organizácie preto pracujú na projekte, ktorý má deti pred týmito hrozbami uchrániť. Teraz hľadáme ľudí, ktorí nám v tejto misii pomôžu. Budeš to práve ty?

Hlavnými témami projektu (Ne)bezpečne v sieti, ktorý je spolufinancovaný z programu Európskej únie Erasmus+, sú:
– kritické myslenie,
– mediálna gramotnosť,
– digitálne občianstvo,
– bezpečnosť v online priestore.

V rámci projektu tvoríme internetovú webovú aplikáciu a tiež príručku. Interaktívna aplikácia spolu s webom bude slúžiť najmä ako zdroj informácií o týchto témach, používatelia si prostredníctvom aplikácie budú zlepšovať svoje kritické myslenie a argumentáciu. Vzdelávacia príručka, ktorá má podobný cieľ, bude doplnená o informácie, ako tieto témy rozvíjať a pracovať s nimi pri práci s deťmi a mládežou, zameraná bude najmä na techniky neformálneho vzdelávania.

Súčasťou projektu je aj dvojfázové medzinárodné školenie pre mládežníckych vedúcich, pracovníkov s mládežou, študentov či pedagógov, ktorých tieto témy zaujímajú, chcú ich ďalej rozvíjať a učiť o nich aj iných.
V rámci školení chceme poskytnúť naše vedomosti a skúsenosti účastníkom, ktorým nie je dianie v online svete ľahostajné. Pod vedením odborných lektorov sa môžeš naučiť, ako kriticky myslieť, ako pracovať s informáciami, ako sa v online priestore správať bezpečne a tiež, ako tieto informácie odovzdávať učiteľom a študentom po celom Česku a Slovensku.
Na školenia sa môže prihlásiť každý, kto má minimálne 18 rokov a zaujíma sa o témy súvisiace s mediálnou gramotnosťou a digitálnym občianstvom.
Podmienkou je účasť na oboch školeniach v termínoch 14.-17. apríla a 19.-22. mája 2021. Prvé školenie sa vzhľadom na aktuálne opatrenia bude konať online.

Prvá fáza vzdelávania bude prebiehať:
• Streda 14.4.2021: 15:00 – 19:00
• Štvrtok 15.4.2021: 9:00 – 12:30; 14:00 – 18:30
• Piatok 16.4.2021: 9:00 – 12:30; 14:00 – 18:30
• Sobota 17.4.2021: 9:00 – 14:00

Úlohou každého účastníka bude po absolvovaní školení zorganizovať aspoň jeden workshop pre mladých ľudí, ktorí bude súvisieť s témami projektu. V našom projekte chceme nielen informovať o témach kritického myslenia, mediálnej gramotnosti a bezpečného využívania internetu, ale aj podporiť kvalitnú prácu s mládežou cez neformálne vzdelávanie, a tak rozvíjať kľúčové zručnosti mladých ľudí.

Školenia sú bezplatné a prihlásiť sa na môžeš do 06.04.2021. Prihlásiť na vzdelávanie sa môžeš u našich koordinátorov vzdelávania.
Prešovský a Košický kraj:
Kontaktná osoba: Ľuboš Marcinek
Email: lubos@cenef.sk
Prihlásenie pre účastníkov z Prešovského a Košického kraja: shorturl.at/fghyJ

Bratislavský, Trnavský, Trenčiansky, Nitriansky, Banskobystrický a Žilinský kraj:
Kontaktná osoba: Natália Babicová
Email: natalia.babicova@digiq.sk.

Česká republika:
Kontaktná osoba: Michaela Trnková
Email: michaela.trnkova@amo.cz

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Categories: