Posted on: 21. novembra 2022 Posted by: Damián Žilka Comments: 0

Konferencia (Ne)bezpečne v sieti pokračuje… 16.11.2022

0 0
Read Time:6 Minute, 42 Second

CeNef Centrum pre podporu neformálneho vzdelávania, Prov v spolupráci s Provský samosprávnym krajom, Odborom školstva PSK v Prove organizovalo v stredu 16.11.2022 v Prove interaktívnu konferenciu pre pedagógov a pracovníkov s mládežou o kritickom myslení a digitálnom občianstve pod názvom „(Ne)bezpečne v sieti pokračuje. Konferencia bola realizovaná v rámci projektu “(Ne)bezpečne v sieti pokračuje” a podporená z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, program Aktuálne priority 2022, ktorú administruje NIVAM – Národný inštitút vzdelávania a mládeže.

Light témou celej konferencie je uznanie skutočnosti, že deti a mladí ľudia digitálni domorodci a my dôležitý” dospelí v ich živote (učitelia, pedagógovia, pracovníci s mládežou, animátori či rodičia) častokrát nimi nie sme. Internet a digitálny svet nemusia byť hrozivé, dokážeme ich pochopiť aj my dospelí a netreba sa ich báť. Len vtedy vieme mladých ľudí sprevádzať svetom dospievania, ak poznáme ich svet a vieme ako im priblížiť hodnoty a princípy dobra tak, aby zapadali aj do ich hodnotového rámca a cool obrazu ich samých.

Konferencia bola rozdelená do dvoch čas . V prvej časti boli 4 pozvaní hostia prezentovať svoje príspevky k témam:

kritické myslenie, 

bezpečne online,

digitálna miernosť,

digitálne občianstvo.

 

časťou konferencie v druhej časti bola inšpiratívna panelová diskusia s pozvanými hosťami na témy súvisiace s kritickým myslením, digitálnou miernosťou, bezpečnosťou na internete a digitálnym občianstvom.

 

Cieľom konferencie bolo vytvoriť priestor a príležitosť účastníkom na podporu a šírenie myšlienok o potrebe rozvoja kritického myslenia, bezpečného využívania internetu a digitálnej miernosti. Podujatie je zároveň priestorom na sieťovanie, prezentovanie príkladov dobrej praxe a výmenu skúseností.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Categories: