Posted on: 21. novembra 2022 Posted by: Damián Žilka Comments: 0

Konferencia (Ne)bezpečne v sieti pokračuje… 15.11.2022

0 0
Read Time:6 Minute, 43 Second

CeNef – Centrum pre podporu neformálneho vzdelávania, Prešov v spolupráci s Gréckokatolíckou teologickou fakultou PU v Prešove organizovalo v utorok 15.11.2022 v Prešove   interaktívnu konferenciu  pre študentov Animácie voľnočasových aktivít GFT PU , animátorov v praxi i pracovníkov s mládežou o kritickom myslení a digitálnom občianstve pod názvom „(Ne)bezpečne v sieti pokračuje“. Konferencia bola realizovaná v rámci  projektu “(Ne)bezpečne v sieti pokračuje” a podporená z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, program Aktuálne priority 2022, ktorú administruje NIVAM – Národný inštitút vzdelávania a mládeže.

Light témou celej konferencie je uznanie skutočnosti, že deti a mladí ľudia sú digitálni domorodci a my “dôležití” dospelí v ich živote (učitelia, pedagógovia, pracovníci s mládežou, animátori či rodičia) častokrát nimi nie sme. Internet a digitálny svet nemusia byť hrozivé, dokážeme ich pochopiť aj my dospelí a netreba sa ich báť. Len vtedy vieme mladých ľudí sprevádzať svetom dospievania, ak poznáme ich svet a vieme ako im priblížiť hodnoty a princípy dobra tak, aby zapadali aj do ich hodnotového rámca a cool obrazu ich samých.

Konferencia bola rozdelená do dvoch častí. V prvej časti boli 4 pozvaní hostia prezentovať svoje príspevky k témam:

       kritické myslenie,

       bezpečne online,

       digitálna miernosť,

       digitálne občianstvo.

Súčasťou konferencie v druhej časti bola inšpiratívna panelová diskusia s pozvanými hosťami  na témy súvisiace s kritickým myslením, digitálnou miernosťou, bezpečnosťou na internete a digitálnym občianstvom.

 

Cieľom konferencie bolo vytvoriť priestor a príležitosť účastníkom na podporu a šírenie  myšlienok o potrebe rozvoja kritického myslenia, bezpečného využívania internetu a digitálnej miernosti. Podujatie je zároveň priestorom na sieťovanie, prezentovanie príkladov dobrej praxe a výmenu skúsenosti.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Categories: